Nalagam

prosim počakajte ...

✽ Predavam o ekovasi ✽ Kje&kdaj?

??? Predavam o ekovasi Sieben Linden. Vsi vljudno vabljeni! ???

Kdaj & kje se lahko vidimo?

? Po daljši pavzi sta na vidiku še dve novi predavanji ?

  • sobota, 16. november 2019 ob 17.00 – KŠTM Sevnica
  • torek, 21. januar 2020 ob 18.00 – Knjižnica Prežihov Voranc, Ljubljana

Hvala vsem, ki ste prišli na prejšnja predavanja in vljudno vabljeni, da se vidimo še kdaj. ? P.S. Držite pesti zame, da bom dobro speljala. Zame je vsak nastop velik in pozitiven izziv. ?

  • četrtek, 28. marec 2019 ob 18.00  – Center za mlade Domžale
  • torek, 9. april 2019 ob 19.30 – Knjižnica Radovljica
  • četrtek, 16. maj 2019 ob 19.30 – Knjižnica Fužine, Ljubljana
  • ponedeljek, 20. maj 2019 ob 18.00 – Knjižnica Otona Župančiča, Ljubljana

V lanskem letu sem osem mesecev kot EVS prostovoljka živela in delala v ekovasi Sieben Linden v Nemčiji. Tam je približno 140 ljudi, ki živijo kolikor se le da trajnostno. Tekom dvajsetih let, odkar obstaja njihova vas, so vzpostavili cel sistem življenja v skupnosti. Imajo lasten ekološki vrt, skupno kuhinjo, ogrevajo se z drvmi iz lastnega gozda, živijo v čudovitih hišah iz naravnih materialov, imajo car-sharing, Verschenkecke, skupno shrambo in trgovino, v kateri so izključno ekološka živila, in tako dalje. Poleg ekologije so v ekovasi zelo pomembni tudi skupnost, odnosi, sodelovanje, preprostost, pomoč bližnjemu …

Poleg njihovega življenja bom predstavila tudi svojo izkušnjo. Prvič sem bila osem mesecev v tujini, v drugačnem okolju, spoznavala sem življenje v skupnosti (tukaj živim “sama v mestu”), izklopila sem mobilni telefon, spoznala sem njihove družabne večere, živela sem v leseni prikolici (voda in kopalnica sta v hiši). Svoj dopust sem izkoristila za potovanje do Baltskega morja in obisk bližnjih mest.

——————————————————————————————————————–

Ja! Končno sem se odločila in poslala ponudbo za predavanje knjižnicam v moji okolici. Ko sem dobila prve odgovore sem čutila, da sem na pravi poti in napisala tole na svoj FB:  

»Ene stvari se odvijajo v pravo smer in vem, da je komaj začetek, ampak me zadeva ful veseli, riše se mi nasmeh na obraz in motivacija za naslednji mali korak naprej je!« ?????

Zdaj je na meni, da se dobro pripravim in dobro speljem svoja prva res javna predavanja. Fotografij imam dovolj. Verjamem, da imam tudi dovolj zgodb in znanja o ekologiji in da to zmorem.

Wish me luck!

Delite z drugimi

Evita Mici

»Na svetu si, da gledaš SONCE.

Na svetu si, da greš za SONCEM.

Na svetu si, da sam SI SONCE

in da s sveta odganjaš – SENCE.«
(Tone Pavček)

Se trudim. Vadim, rastem, se učim in se spreminjam.