Nalagam

prosim počakajte ...

Na svetu si

Na svetu si. Na našem velikem, pisanem in raznolikem svetu smo. Rada grem malo naokoli, pogledat ta naš lepi svet. Sicer vedno preveč razmišljam in vedno me je preveč strah, ampak radovednost in želja po potovanju na koncu premagata strah.

Na svetu smo. Na čudovitem in lepem svetu. Ni idealno, je pa vredno ogleda. Pridi, poglej si moj blog, poglej si moja potovanja … in pojdi tudi sam v svet. Ne online, vse lepe stvari se zgodijo offline.

Svet je lep. Po srcu sem geograf. Sem bila, sem in bom. Geografi smo posebna vrsta ljudi. Mogoče se nam na zunaj ne vidi, ampak ko smo v naravi, na terenskih vajah, se začuti. Pašemo skupaj in pašemo na teren. Rada imam svet, geografijo, ekologijo, varstvo narave in trajnostni razvoj. Letos grem na osem mesečni EVS v ekovas, na podeželje. Moje zapise o trajnostnem bivanju si lahko preberete tukaj.

Na svetu si. Na svetu se dogaja življenje. Takšno in drugačno: tvoje, moje, njegovo, njeno … Hočeš ali nočeš, tukaj si. V tem kraju, v tem času, v tem življenju. S temi prijatelji in s tem veseljem ali pa s temi skrbmi in s temi težavami …

Life’s a bitch! … Sorry, življenje ni potica, če se lepše izrazim. Tudi moje ni bilo. Zaznamovale so ga motnje hranjena, depresija, tesnoba, osamljenost, ekstremen perfekcionizem, popolna resignacija (vse ali nič) in še kaj … Mislim, da sem izkusila večino klasičnega paketa, ki spremlja motnje hranjenja. S pisanjem o tem najbolj pomagam sebi, lahko pa moje izkušnje opolnomočijo tudi tebe.

Svet je lep in dobri ljudje obstajajo. Včasih nisem verjela v ljudi. Zdaj pa najdem srečo tudi v druženju z izbranimi ljudmi in v vsakdanjih stvareh; v naravi, v ljudeh, v ustvarjanju, v branju, v pisanju … Navdihujejo me različne stvari in o teh rada pišem. Življenje gre naprej. Načrtno ozaveščam lepe stvari in tako zapolnim prostore, ki bi jih lahko zasedla avtomatizirana negativnost.

Ja, na svetu sem. Na svetu sem in točno tukaj hočem biti. Želim še marsikaj spremeniti, ampak lahko rečem, da moje življenje niti ni tako slaba stvar.

Nasmeh obstaja. Očitno sem preživela vse svoje probleme in težave in še enkrat vse svoje probleme in težave in še stokrat vse svoje probleme in težave. Bilo je naporno, a zdaj sem močnejša. Zdaj sem vesela, da sem tu. Zdaj zmorem (včasih) živeti tudi tole kitico, ki na neverjetno preprost način zajame bistvo življenja:

»Na svetu si, da gledaš SONCE.
Na svetu si, da greš za SONCEM.
Na svetu si, da sam SI SONCE
in da s sveta odganjaš – SENCE.«

(Tone Pavček)

Se trudim. Vadim, rastem, se učim in se spreminjam.

Delite z drugimi

Evita Mici

»Na svetu si, da gledaš SONCE.

Na svetu si, da greš za SONCEM.

Na svetu si, da sam SI SONCE

in da s sveta odganjaš – SENCE.«
(Tone Pavček)

Se trudim. Vadim, rastem, se učim in se spreminjam.